Politsei tappis Pariisi eeslinnas ema ja õe surnuks pussitanud mehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa politseivõimud sündmuskohas.
Prantsusmaa politseivõimud sündmuskohas. Foto: Michel Euler / AP / Scanpix

Noaga relvastatud mees tappis täna Pariisist edelas kaks ja vigastas veel üht inimest, teatas kohalik ametnik, lisades, et politsei lasi ründaja maha.

Uudisteportaali AFP kohaselt tappis ründaja oma ema ja õe, veel üks inimene sai tõsiselt viga.

Rünnak leidis aset Pariisist 30 kilomeetrit edelas asuvas Trappes'i eeslinnas, Piirkonna kõrgeim valitsusametnik Jean-Jacques Brot ütles Twitteris, et ründaja tehti kahjutuks ja ta suri. 

Politseiallikas ütles varem uudiseportaalile AFP, et korrakaitsjad neutraliseerisid ründaja ajal, kui ta üritas veretöö järel hoonesse varjuda.

Rünnaku eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik.

«Isik, kes Trappes'is, Pariisist edelas, rünnaku korraldas, oli Islamiriigi võitleja,» teatas rühmituse propagandakanal Amaq. «Ta sooritas rünnaku vastuseks üleskutsetele rünnata Islamiriigi vastase koalitsiooni riike,» lisati teates.

Siseminister Gérard Collomb avaldas Twitteris ohvritele kaastunnet.

«Minu esimesed mõtted on ohvri ja tema lähedastega. Tahan kiita julgeolekujõude eeskujuliku reaktsiooni eest,» kirjutas ta.

Umbes 30 000 elanikuga Trappes asub Versailles´ piirkonna lähedal ning on tuntud selliste sotsiaalprobleemide poolest nagu vaesus, jõugud ja islami radikaalse tõlgenduse levik.

Seal elab suur moslemikogukond ning umbes 50 linnaelanikku kahtlustatakse Süüriasse ja Iraaki äärmusrühmituse Islamiriik ridades võitlema suundumises, on öelnud AFP-le Prantsuse julgeolekuallikad.

Foto: Twitter/Twitter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles