Trump: vaikimisraha maksmine oli seaduslik (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump. Foto: Ron Sachs / CNP /MediaPunch / RS/MPI/Capital Pictures / Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump rõhutas, et vaikimisraha maksmisega kahele naisele ei rikutud valimiskampaania reegleid.

Üleeile tunnistas presidendi endine advokaat Michael Cohen end süüdi presidendikampaania rahastusega seotud reeglite rikkumises.

Cohen tunnistas kohtunikule, et maksis vastavalt 130 000 ja 150 000 dollarit kahele naisele, kellel väidetavalt oli afäär president Trumpiga, et mõjutada neid valimiste eel kokkupuutest presidendiga vaikima.

Trump kommenteeris Coheni ülestunnistust ja ütles, et vaikimisraha maksmine naistele ei rikkunud kampaania reegleid, sest raha selleks tuli presidendilt endalt, mitte kampaaniarahadest.

Varem on Trump korduvalt öelnud, et ei teadnud naistele raha maksmisest midagi. Kui afäär Trumpi ja pornostaar Stormy Danielsi vahel aprillis avalikuks tuli, ütles president, et ei ole teadlik naisele makstud vaikimisrahast ja selle päritolust.

Telesaatele Fox & Friends antud intervjuust lekkinud katked paljastavad, et Trump tunnistab naistele vaikimisraha maksmist. 

«Need tulid minult,» ütles Trump vaikimisrahale viidates. «Ma säutsusin selle kohta. Aga need ei tulnud kampaaniarahadest.»

Presidendi väited lähevad vastuollu andise advokaadi kohtus vande all antud tunnistusega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles