Mali presidendivalimistel teiseks jäänud Cisse ei nõustu tulemustega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali konstitutsioonikohus kuulutas Ibrahim Boubacar Keita presidendiks.
Mali konstitutsioonikohus kuulutas Ibrahim Boubacar Keita presidendiks. Foto: LUC GNAGO / Reuters / Scanpix

Mali presidendivalimiste otsustavas voorus ametisolevale riigipeale Ibrahim Boubacar Keitale kaotanud opositsiooni kandidaat Soumaila Cisse teatas neljapäeval, et ei ole kategooriliselt nõus valimistulemustega.

68-aastane Cisse kogus 12. augustil teises valimisvoorus 32,84 protsenti häältest, Keita aga 67,16 protsenti.

«Ma tõrjun kategooriliselt ja ühemõtteliselt tulemused, mille kuulutas välja konstitutsioonikohus. Seega ei tunnusta ma presidenti, kelle kohus välja kuulutas,» ütles Cisse oma esimesel pressikonverentsil pärast seda, kui konstitutsioonikohus ametlikud tulemused esmaspäeval välja kuulutas.

73-aastane Keita alustab oma teist viieaastast ametiaega 4. septembril.

Cisse väitel varjutas valimisi ulatuslik pettus Keita kasuks. Konstitutsioonikohus lükkas aga tema petitsiooni valimistulemuste vastu tagasi.

«See institutsioon (konstitutsioonikohus) on diskrediteerinud end autokraatliku režiimi vabatahtliku vangina,» sõnas Cisse neljapäeval, kutsudes oma poolehoidjaid laupäeval pealinnas Bamakos ja mujal Malis rahumeelselt meelt avaldama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles