Sessions: USA justiitsministeerium ei lase end lubamatult mõjutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja justiitsminister Jeff Sessions.
USA president Donald Trump ja justiitsminister Jeff Sessions. Foto: AFP / Scanpix

USA justiitsminister Jeff Sessions andis neljapäeval vastulöögi president Donald Trumpi üha suurenevale survele, rõhutades, et justiitsministeerium ei lase end lubamatult mõjutada ega allu poliitikale.

"Ajal, mil ma olen justiitsminister, ei saa poliitilised kaalutlused justiitsministeeriumi tegevust lubamatult mõjutada. Ma nõuan kõige kõrgemaid standardeid ja seal, kus neid ei täideta, astun ma samme," sõnas Sessions avalduses.

Sessions võttis sõna pärast seda, kui justiitsministeeriumi prokurörid saavutasid kahe endise Trumpi abi Paul Manaforti ja Michael Coheni süüdimõistmise. Trump mõistis neljapäeval Fox Newsi intervjuus mõlemad juhtumid hukka ja kritiseeris justiitsministrit.

"Ma panin ametisse justiitsministri, kes ei võtnud justiitsministeeriumi kunagi oma kontrolli alla. Jeff Sessions ei võtnud kunagi justiitsministeeriumi kontrolli alla ja see on uskumatu asi," seletas Trump.

Trump on avaldanud korduvalt Sessionsile survet, et too leiaks võimaluse, kuidas lõpetada eriprokurör Robert Muelleri juurdlust Venemaa väidetavast sekkumisest USA presidendivalimistesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles