Pompeo kutsus Pakistani uut peaministrit tegutsema terroristide vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminiser Mike Pompeo.
USA välisminiser Mike Pompeo. Foto: Reuters / Scanpix.

USA välisminister Mike Pompeo kutsus neljapäeval Pakistani uut peaministrit Imran Khani astuma "otsustavaid samme terroristide vastu", kes tegutsevad Pakistanis.

USA välisministeeriumi teatel soovis Pompeo telefonivestluse käigus Khanile edu peaministrina. Khan astus ametisse laupäeval.

"Minister Pompeo väljendas tahet teha (Pakistani) uue valitsusega tööd tulemusliku kahepoolse suhte suunas," ütles ministeeriumi kõneisik Heather Nauert avalduses.

Pompeo sõnul on väga tähtis ka see, et Pakistan astuks otsustavaid samme kõikide terroristide vastu, mis selles riigis tegutsevad. Samuti on Islamabadil suur tähtsus Afganistani rahuprotsessi edendamisel, ütles Nauert.

Pakistani välisministeeriumi kõneisik Mohammad Faisal aga väitis Twitteri säutsus, et terrorismi teemat Pompeo ja Khani telefonivestluses üldse ei puudutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles