Video: Vene tank kukkus paraadil ümber (15)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
T-34 tank sõjaväeparaadil, millega tähistati 75 aasta möödumist Kurski lahingust.
T-34 tank sõjaväeparaadil, millega tähistati 75 aasta möödumist Kurski lahingust. Foto: Natalya Bocharova / Natalya Bocharova/TASS / Scanpix

Teises maailmasõjas kasutatud Vene T-34 tank kukkus eile sõjaväeparaadil treilerile sõites ümber.

Paraad peeti Kurski lahingu mälestamiseks samas linnas, umbes 450 kilomeetrit Moskvast kagus. Õnnetuses vigastatuid ei olnud.

T-34 olid Punaarmees levinud tankid ja sõja käigus muudeti need Nõukogude võimu sümboliteks. 

Kurski lahing toimus 1943. aasta juulis ja augustis ning sellega kukkus lõplikult läbi viimane suur natsiarmee pealetung idarindel. Kurski lahingu võit pööras sõja tulemuse Nõukogude Liidu kasuks.

Eile oli selle auks korraldatud sõjaväeparaadil kohal ka Venemaa president Vladimir Putin, kes asetas lilled tundmatu sõduri hauale Kurskis ja vestles sõjaveteranidega. 

«See oli Teise maailmasõja otsustav pöördepunkt,» kirjeldas president. 

Samuti kiitis ta vabatahtlikke, kes aitavad otsida ja tuvastada langenud Nõukogude sõdurite jäänuseid. «Me teame ikka veel ainult poolte surma saanud sõdurite nimesid,» ütles Putin. «Me peame tegema palju rohkem, et säilitada Teise maailmasõja kangelaste mälestus.»

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles