Lätis tungib peale röökurpartei (3)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesena tõi oma valimisreklaamid Lätis välja peamiselt venekeelse valija parteiks peetav Koosmeel. Kuigi Riia linnapea Nils Ušakovs ise tegelikult ei kandideeri, on ta neil reklaamidel oma erakonna ministrikandidaatide kõrval.
Esimesena tõi oma valimisreklaamid Lätis välja peamiselt venekeelse valija parteiks peetav Koosmeel. Kuigi Riia linnapea Nils Ušakovs ise tegelikult ei kandideeri, on ta neil reklaamidel oma erakonna ministrikandidaatide kõrval. Foto: Evelyn Kaldoja

Aidis Tomsons on vilunud ajakirjanik. Tunneb seimi siseelu ja on juba aastaid juhtinud Läti Raadio argipäevaprogrammi, mis sisaldab ka 15-minutilist lõiku, kus kuulajad saavad otse-eetrisse helistada.

Pikast kogemusest hoolimata nii poliitikute kui ka raadiosse helistava inimtüübi viisaka taltsutamise vallas kisub Tomsonsi toon murelikuks, kui kõne alla tulevad seimikandidaatide raadiodebatid tuleva kuu lõpus.

«Meil on üks partei, mis üritab teha samasugust kampaaniat nagu Donald Trump USAs või Viie Tähe liikumine Itaalias,» räägib Tomsons. «Nad on agressiivsed ka suhtluses ajakirjanikega, ütlevad näiteks avalikult, et mulle ei meeldi, kuidas sa töötad, ma annan sulle peksa.» See on jõuliselt populaarsustabelites tõusev uus populistlik partei Kellele Kuulub Riik?.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles