Piisonit kiusanud ameeriklane mõisteti 130 päevaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piisonid Yellowstone'i rahvuspargi autoteel.
Piisonid Yellowstone'i rahvuspargi autoteel. Foto: Bruno P / Scanpix

Oregoni mehele mõisteti üleeile 130 päeva vanglakaristust pärast seda, kui ta alkoholi tarbinuna oli Yellowstone'i rahvuspargis USAs kiusanud piisonit.

Raymond Reinke kuritegu sattus rahvusliku tähelepanu alla pärast seda, kui internetis hakkas levima video tema käitumisest.

Nimelt olid nad parasjagu sõbraga tuuril rahvusparkides, kui teele läinud piison peatas Yellowstone'is liikluse. Reinke ei jäänud mitte autosse piisoni lahkumist ootama, vaid läks välja teda kimbutama. Ameeriklane lõi endale vastu rindu ja provotseeris piisonit.

USA kohus mõistis talle 60 päeva vangistust eluslooduse tülitamise, 60 päeva õiguskaitsesse sekkumise eest ja 10 päeva korra rikkumise eest. Sellest arvestatakse maha 21 päeva, mille Reinke veetis eeluurimise ajal vahi all.

Lisaks ei tohi 55-aastane Reinke järgmise viie aasta jooksul tarbida alkoholi. Selle aja jooksul on tal keelatud minna Grand Tetoni, Yellowstone'i ja Glacieri rahvusparki. 

«Ma vabandan piisoni ees. Ta ei väärinud seda, mida ma talle tegin,» ütles Reinke ABC Fox Montanale. 

«Te ajasite taga ja jahtisite piisonit. Teil vedas, et piison ei hoolitsenud selle eest ja te täna siin seisate,» ütles kohtunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles