Moskva: USA ja selle liitlased valmistavad ette rünnakut Süürias (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusmeelsed süürlased lehvitavad Süüria ja Vene lippe lääne õhurünnakute vastasel meeleavaldusel.
Valitsusmeelsed süürlased lehvitavad Süüria ja Vene lippe lääne õhurünnakute vastasel meeleavaldusel. Foto: Hassan Ammar / AP / Scanpix

USA ja tema liitlased valmistuvad uueks rünnakuks Süürias ettekäändel, et Süüria võimud kasutavad keemiarelvi, väitis Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkov täna.

Mässulised valmistavad ette keemiarelvade kasutamise lavastust Idlibi provintsis, et uut rünnakut õigustada, ütles ta.

«Selle provokatsiooni läbiviimine Briti julgeolekujõudude aktiivsel kaasabil peaks looma veel ühe ettekäände USA, Ühendkuningriigi ja Prantsuse raketi- ja õhurünnaku korraldamiseks Süüria valitsus- ja majandusrajatiste vastu,» lisas Konašenkov.

«Selleks saabus juhitava raketisüsteemiga sõjalaev USS The Sullivans 56 tiibraketiga mõne päeva eest Pärsia lahte, samal ajal kui USA õhuväe B-1B koos 24 AGM-158 JASSM õhk-maa tiibraketiga saadeti taas Al-Udeidi õhuväebaasi Kataris,» sõnas Vene ametnik.

Venemaa on Süürias Damaskuse režiimi kutsel ning on andnud hulganisti õhulööke mässulistele piirkondadele, mille ohvriteks satuvad tihtipeale ka tsiviilelanikud. See aga ei takista Vene poolel väitmast, et nad tõrjuvad islamistide pealetungi ja kaitsevad kohalikke elanikke.

Venemaa president Vladimir Putin on kutsunud üles lääneriike rahastama humanitaarprojekte Süürias, mis võimaldaksid sõjast laastatud riiki üles ehitada.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles