Kaks USA väikelast jäid pärast autoavariid neljaks päevaks üksinda teeveerele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei avaldatud pildid kolmeaastasest lapsest.
Politsei avaldatud pildid kolmeaastasest lapsest. Foto: EPA/Scanpix

Kolmeaastane poiss ja tema üheaastane vend olid üksi kuni neli päeva pärast seda, kui nad jäid ellu autoavariis Arkansases, kus hukkus nende ema.

Vanem poistest leiti esmapäeva hommikul, kui võimud said hädaabikutse, mille sõnul kõnnib üksik poiss kiirtee lähistel maapiirkonnas Camdenis, Arkanses.

Poiss oli kaetud marrastuste ja väikeste haavadega ning tema välimustest oli näha, et ta on pikemat aega väljas olnud. «Võis öelda, et ta oli erakordselt traumatiseeritud,» öeldi politseist CNN-ile.

Ametnikud pesid last, andsid talle süüa ja vahetasid ta riideid. Nad jagasid avalikkusega lapse kirjeldust, misjärel võttis politseiga ühendust lapse sugulane ja ütles, et tema ühe-aastane vend peaks ka läheduses olema. Sugulase sõnu polnud nad näinud laste ema alates eelmise nädala neljapäevast, kui ta läks toidupoodi.

Politseinikud hakkasid lapse leidmispiirkonnas ukselt uksele käima, enne kui nad tegid kindlaks ümberpööratud auto asukoha sügaval lõhestikus.

Auto oli jäänud seisma külje peale ja see polnud teelt nähtav. Üheaastane laps leiti ikka veel autost, kinnitatud oma istmetooli külge. Poiss oli teadvusel ja reageeriv, misjärel viidi ta kohalikku haiglasse.

Auto lähedalt leidis politsei 25-aastase Lisa Hollimani surnukeha. Politseil pole täpselt teada, millal õnnetus juhtus ja kui kaua poisid üksi olid, kuid see võis olla kuni neli päeva. Uurija sõnul on see kõige hämmastavam sündmus, mida ta on 11 aasta jooksul selles ametis näinud. «See oli ime ja tragöödia ühel päeval,» ütles ta HLN-ile.

Politsei sõnul oli ilm nendel päevadel olnud kuum ja niiske ning aset oli leidnud mitu äikesetormi. 

Lisa Hollimani isa ütles KARK-ile, et perekond sai haiglas teada, et Lisa oli olnud neli nädalat rase. «Me kaotasime kaks,» kurvastas James Holliman.

Mõlemad lapsed olid veepuuduses. Nad on nüüdseks antud perekonnaliikmete hoole alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles