Sitsiilia prokuratuur algatas uurimise migrantide liikumiskeelu kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Diciotti pardal.
Migrandid Diciotti pardal. Foto: Giovanni Isolino / AFP

Sitsiilia prokurörid algatasid eile uurimise seoses Itaalia siseministri Matteo Salvini otsusega mitte lubada ebaseaduslikel sisserändajatel lahkuda piirivalvelaevalt, teatas kohalik meedia.

Prokuratuuri hinnangul võib tegemist olla ebaseadusliku vabadusevõtmise ja võimu kuritarvitamisega.

Sitsiilia prokurörid küsitlesid varem päeval mitut Itaalia siseministeeriumi kõrget ametnikku, et selgitada välja, kes andis korralduse blokeerida migrantide lahkumine laevalt.

Rannavalvelaev Diciotti on olnud Sitsiilia Catania sadamas alates esmaspäeva õhtust, kui Itaalia valitsus blokeeris migrantide lahkumise laevalt, kuniks teised Euroopa Liidu riigid annavad lubaduse neid vastu võtta. Kohaliku meedia teatel lubati eile maale 11 naist ja viis meest, kellest kahel on tuberkuloos.

Itaalia asepeaminister Luigi Di Maio kinnitas üleeile õhtul Rooma kavatsust peatada sissemaksed Euroopa Liidu eelarvesse, kui Brüssel ei nõustu liikmesriikide vahel jaotama Itaalia sadamas laeval olevaid migrante.

Viimastel andmetel on Albaania ja Iirimaa katoliku kirik teatanud valmidusest vastu võtta paarkümmend migranti. Albaania võttiski eile vastu 20 migranti. Välisministeeriumi teatel tänas Itaalia välisminister Enzo Moavero Milanesi Albaania võime solidaarsus- ja sõprusavalduse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles