Trump on mänginud golfi 25 protsendil ametiaja päevadest (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump golfirajal Šotimaal selle aasta juunis.
Donald Trump golfirajal Šotimaal selle aasta juunis. Foto: Andrew Milligan / AP / Scanpix

Eile hommikul saabus Ühendriikide president Donald Trump enda nime kandvale golfiklubisse Virginias. See oli 150. päev, mille Trump on oma ametiaja jooksul veetnud golfi mängides - veerand kõikidest päevadest.

Ühtlasi oli see 193. päevaga, mil Trump on külastanud enda äride kinnistuid. Kuna president on olnud ametis kokku 582 päeva, moodustab see kolmandiku ametiajast.

Juuli lõpus hindas Washington Post, et nendest päevadest on Trump veetnud 110 ka tegelikult golfi mängides. Täpseid andmeid pole teada, sest Valge Maja ametnikud ei soovi avaldada Trumpi mänge või golfirajal osalenute nimesid avalikkusele.

Trumpil oli kombeks kritiseerida endist presidenti Barack Obamat riigi juhtimise asemel golfirajal lustimise pärast. 

Washington Posti hinnangul säutsus Trump president Obama golfiharjumuste kohta 38 eri korral.

Kui president aga selle tempoga jätkab, on ta neljaaastase ametiaja lõpuks mänginud golfi 322 päeval, mis on kaugelt enam kui 306 päeva, mille saavutas Obama kaheksa aasta jooksul.

Valimiskampaania jooksul ütles presidendikandidaat korduvalt, et valituks osutumise korral temal küll pole aega golfi mängida. Samuti ütles ta, et ta ilmselt ei näe enam kunagi enda eramänguplatse Šotimaal või Floridas.

Nüüdseks on aga Trump oma sõnu söönud. Šotimaal käis ta viimati nädalavahetusel pärast kohtumist NATO riigijuhtidega ja enne kohtumist Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Trump avaldas siis lootust, et tal õnnestub ka mängida golfi, mis on tema peamine treeninguvorm. Seda Trump ka tegigi.

Juulis hindas Washington Post, et presidendi ülevalpidamine on läinud Ühendriikide maksumaksjale maksma 62 miljonit eurot.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles