Moskva: Süürias korraldatakse lähipäeval keemiarünnak (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseministeeriumi kõneisik Igor Konašenkov pressikonverentsil.
Vene kaitseministeeriumi kõneisik Igor Konašenkov pressikonverentsil. Foto: Alexander Vilf / RIA Novosti / Scanpix

Süüria Idlibi provintsi lõunaosa de-eskaleerimistsooni on saabunud ingliskeelsed spetsialistid, et korraldada tsiviilisikute vastu keemiarünnak, ütles täna Vene kaitseministeeriumi ametiisik kindralmajor Igor Konašenkov.

«Plaan on rünnata kahe päeva jooksul Kafer Zaita asustatud piirkonda toksiliste ainetega,» ütles Konašenkov. «Sellega valmistavad mitteregionaalsed jõud taas Süüria territooriumil ette ulatuslikke keemiarelva kasutavaid provokatsioone eesmärgiga olukorda destabiliseerida ning rikkuda rahuprotsessi.»

Vene relvajõud teatasid varem, et äärmuslased kavatsevad kasutada Süürias keemiarelva, mida USA saaks kasutada ettekäändena uueks löögiks Süüria riiklike rajatiste vastu.

Konašenkov ütles täna, et rünnakus on plaanis kasutada kloori sisaldavat laskemoona.

«Kafer Zaita asustatud piirkonnas valmistatakse rühma provintsi põhjaosast toodud isikuid ette osalema «keemiasaaste» korraldamises, valgekiivriteks riietunult inimeste abistamiseks rünnaku järel ning toimuva filmimiseks, et edastada info Lähis-Ida ja ingliskeelsesse ajakirjandusse,» ütles Konašenkov, kelle sõnul USA valmistab koos liitlastega ette uut rünnakut.

Venemaa on Süürias Damaskuse režiimi kutsel ning on andnud hulganisti õhulööke mässulistele piirkondadele, mille ohvriteks satuvad tihtipeale ka tsiviilelanikud. See aga ei takista Vene poolel väitmast, et nad tõrjuvad islamistide pealetungi ja kaitsevad kohalikke elanikke.

Venemaa president Vladimir Putin on kutsunud üles lääneriike rahastama humanitaarprojekte Süürias, mis võimaldaksid sõjast laastatud riiki üles ehitada.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles