Bagdadi kingaloopija läheb 31. detsembril kohtu alla

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagis kingadega USA presidenti George W. Bushi loopinud Iraagi teleajakirjanik on araabiamaades ääretult populaarne.
Iraagis kingadega USA presidenti George W. Bushi loopinud Iraagi teleajakirjanik on araabiamaades ääretult populaarne. Foto: Reuters / Scanpix

Iraagis nädala eest üllatusvisiidil käinud USA presidenti George W. Bushi pressikonverentsil oma kingadega loopinud ning koeraks sõimanud reporter peab kohtu ette astuma nädala pärast.


Kohalik teleajakirjanik Muntazer al-Zaidi saab süüdistuse «Iraaki külastanud välisriigi juhi ründamises», kinnitas kõrgema kohtunõukogu pressiesindaja

Reutersi

andmetel.

Kohtuametniku sõnul määrati kriminaalprotsessi ajaks 31. detsember ning asja hakkab arutama kolmeliikmeline kolleegium. «See juhtum ei ole keeruline ja oodatavasti ei kulu otsuseni jõudmiseks kuigi palju aega,» lisas pressiesindaja.

Iraagi valitsust ameeriklaste toetusel juhtiv Nuri al-Maliki on küll Zaidi käitumise hukka mõistnud, kuid vaatlejate hinnangul ei taha ta ilmselt minna liiga suurde vastuollu ajakirjaniku toetajatega enne järgmise kuu valimisi provintsides.

Süüdistava advokaadi väitel on aga tema klienti kingaloopimise järel vangistuses rängalt pekstud. Samas on viimastel päevadel taganetud väidetest, nagu oleks ajakirjanikul murtud käsi ja löödud sisse roided.

Zaidi vend rääkis meediale ka seda, et reporter oli oodanud juba pärast esimese kinga loopimist enda mahalaskmist, aga kui seda ei järgnenud, siis jõudis ta visata presidendi suunas veel teisegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles