Vene võimumeelne meedia «russofoob» McCaini ei leina (13)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arizonas pandi senaatori töökoha ette üles spontaanne memoriaal.
Arizonas pandi senaatori töökoha ette üles spontaanne memoriaal. Foto: ROBYN BECK / AFP / Scanpix

Vene Kremli-meelne meedia ei hoidnud täna kokku sõnu nädalavahetusel ajukasvajasse surnud USA senaatori John McCaini sarjamisel, nimetades teda Washingtoni esirussofoobiks.

Vabariiklasest senaator ärritas Venemaad muuhulgas toetusega Gruusia ja Ukraina liidritele ning sanktsioonidele Krimmi annekteerimise eest.

«McCainist sai russofoobia peamine sümbol,» teatas telekanal Rossija 1, lisades, et senaator ei suutnud taluda Venemaa sõltumatut välispoliitikat.

«McCain jumaldas sõda. Kui teid ei ole veel tapetud, siis ei ole see McCaini süü. Ta püüdis,» kirjutas Kremli-meelne tabloid Komsomolskaja Pravda juhtkirjas.

Ajaleht süüdistas McCaini valetamises piinamise kohta Vietnamis sõjavangis olles ning avaldas lootust, et McCain põleb nüüd põrgus. «Senaator McCain armastas sõjalõõma. Uskugem, et seal, kus ta hing nüüd puhkab, on leeke piisavalt,» kirjutas populaarne kõmuleht.

Washingtoni monumendi ees heisati lipud poolde masti.
Washingtoni monumendi ees heisati lipud poolde masti. Foto: JOSHUA ROBERTS / REUTERS

Rossija 1 nimetas õhtuses uudiste põhisaates McCaini veendunud sõjaõhutajaks, kes Venemaad põhimõtte pärast nokkis. Ta toetas kindlalt kõiki sõjalisi operatsioone ja sõdu, mille Ühendriigid on valla päästnud. Kui ta ei oleks kaks korda presidendivalimistel kaotanud, oleks kõik võinud olla veelgi katastroofilisem.

Telekanal lisas, et McCain tulistati Vietnamis alla nõukogude raketikompleksiga SA 75-Dvina.

President Vladimir Putin McCaini surma puhul kaastunnet ei avaldanud.

John McCain 25. juulil 2017.
John McCain 25. juulil 2017. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni juht Konstantin Kossatšov kirjutas Facebookis, et McCaini ainus ideoloogia oli kaitsta omi ja peksta teisi.

Seevastu riigiduuma väliskomisjoni esimees Leonid Slutski ütles uudisteagentuurile RIA Novosti, et McCain oli vapper ja põhimõttekindel inimene.

Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni liige Oleg Morozov tunnustas Facebookis McCaini ausust. «Vaenlane suri, avaldagem talle austust ausa vaenu, ausa vihkamise, keeldumise eest leppida. Ta ütles, mida mõtles,» kirjutas Morozov.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles