Vene asevälisminister: Moskva kaitseb ennast vajadusel sõjaliselt (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväelased ja tankid.
Vene sõjaväelased ja tankid. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Venemaa tuleb tulevaste USA sanktsioonidega toime ja on valmis kaitsma oma julgeolekut, tehes seda vajadusel sõjaliselt, ütles Vene asevälisminister Sergei Rjabkov esmaspäeval, kui jõustus Washingtoni järjekordne Vene-vastaste sanktsioonide pakett.

«Kas te tõesti arvate, et me ei tule toime veel ühe, viie või veel enama sanktsioonilainega? Jah, selleks valmistumine on vajalik. Seda me teeme. Meie majandusblokk ja sõjaline blokk valmistuvad selleks,» sõnas Rjabkov telekanali Rossija-1 eetris.

Asevälisminister kutsus tuletama meelde Vene presidendi Vladimir Putini 1. märtsi kõnet föderaalkogule. «See oli signaal kogu maailmale, aga peamiselt Ühendriikidele, et me kaitseme oma julgeolekut, tulgu mis tuleb. Muuhulgas sõjaliselt,» lausus ta.

Rjabkovi sõnul jätkab Venemaa oma diplomaatiliste positsioonide kaitsmist kõikjal maailmas. «Me otsime võimalusi normaalseks tööks ja osutame vastupanu neile, kes seda ei vaja, peavad meid vaenlaseks ja püüavad meid alla suruda,» lisas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles