Trump otsustas siiski McCainile austust avaldada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator John McCain 2008. aasta presidendivalimiste ajal.
Senaator John McCain 2008. aasta presidendivalimiste ajal. Foto: BRIAN SNYDER / REUTERS / SCANPIX

USA president Donald Trump, kes sai sarjata vähese austuse pärast laupäeval surnud vabariiklasest senaatori John McCaini vastu, tegi esmaspäeval tema surmaga seoses ametliku avalduse ja andis korralduse langetada Valge Maja lipp poolde vardasse.

«Hoolimata meie erimeelsustest poliitikas, austan ma senaator John McCaini teenistust meie riigi heaks ning olen tema auks allkirjastanud korralduse langetada Ühendriikide lipp poolde vardasse kuni tema ärasaatmiseni,» on öeldud Trumpi avalduses.

Korraldus puudutab lisaks Valgele Majale lippe kõigil riigiasutustel, sealhulgas sõjaväerajatistel ja saatkondadel.

Trumpi sõnul peab reedesel tseremoonial Kapitooliumil McCaini mälestuseks kõne asepresident Mike Pence.

Ajalehe Washington Post andmeil oli Trump lükanud eelnevalt tagasi abide koostatud McCaini tunnustava avalduse.

Samal ajal kui üle kogu maailma voolas austusavaldusi senaatori mälestuseks, tegi Trump laupäeval Twitteris postituse, avaldades «sügavat kaastunnet ja austust» lahkunu perekonnale, mainimata sõnagagi McCaini ennast.

McCaini karjäär Washingtonis tipnes ikoonilise figuurina senatis pärast kaht ebaõnnestunud presidendiks kandideerimist. Viimasel ajal oli ta silma torganud president Donald Trumpi valjuhäälse kriitikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles