Kanada: Trudeaul ja Trumpil oli konstruktiivne vestlus kaubandusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja Kanada peaminister Justin Trudeau.
USA president Donald Trump ja Kanada peaminister Justin Trudeau. Foto: Reuters/ScanPix

Kanada peaministril Justin Trudeaul ja USA presidendil Donald Trumpil oli konstruktiivne vestlus kaubanduse teemal, märkis Trudeau büroo esmaspäeval pärast seda, kui Ühendriigid ja Mehhiko oli teatanud eelkokkuleppest NAFTA muutmise osas.

Trudeau lähetas teisipäevaks Washingtoni oma kaubandusläbirääkija välisminister Chrystia Freelandi.

"Peaministril oli täna president Trumpiga konstruktiivne jutuajamine Põhja-Ameerika Vabakaubandusleppe teemal," on öeldud Trudeau büroo avalduses.

"Liidrid tervitasid kõnelustel Mehhikoga tehtud edusamme ning ootavad kannatamatult oma meeskondade kohtumist sel nädalal eesmärgiga viia läbirääkimised eduka lõpuni."

"Nagu me oleme kogu aeg rääkinud, on edusammud Mehhiko ja Ühendriikide vahel hädavajalik tingimus igasuguse uuendatud NAFTA leppe jaoks," lausus esmaspäeval Freelandi kõneisik Adam Austen.

"Kuid Ottawa allkirjastab uue NAFTA "vaid juhul, kui see on hea Kanadale ja selle keskklassile. Kanada allkirja on vaja". lisas ta.

USA president Donald Trump ütles esmaspäeval, et Ühendriigid saavutasid Mehhikoga kaubanduses väga hea kokkuleppe ja peagi algavad otsustavad läbirääkimised Kanadaga.

USA ja Mehhiko läbirääkijad on töötanud nädalaid erimeelsuste lahendamiseks 25-aastase NAFTA muutmise üle. Kanada on oodanud lahendust, et vabakaubandusleppe uuendamise protsessiga uuesti liituda.

Mehhiko presidendiks valitud Andrés Manuel López Obrador nimetas esmaspäeval Kanada kaasamist tähtsaks.

"Me oleme väga huvitatud, et see jääks kolme riigi leppeks," lausus ta ajakirjanikele. "Vabakaubandusleping peaks jääma selliseks, nagu ta oli algselt mõeldud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles