McCain kritiseeris oma postuumselt ilmunud avalduses Trumpi (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooles mastis lipp Washingtonis asuva Russeli senatihoone katusel.
Pooles mastis lipp Washingtonis asuva Russeli senatihoone katusel. Foto: CHIP SOMODEVILLA / AFP / Scanpix

Laupäeval ajuvähki surnud USA senaator John McCaini surmajärgses läkituses rahvale sisalduvad viimased kriitilised sõnad ka president Donald Trumpile.

McCaini viimased mõtted luges eile ette tema kauaaegne abi ja endine kampaaniajuht Rick Davis.

«Me nõrgestame oma suurust, kui ajame patriotismi segi hõimudevahelise kemplemisega, mis on külvanud vimma, viha ja vägivalda igas maailma nurgas,» on kirjas McCaini avalduses.

«Me nõrgestame seda, kui peidame end müüride taha selle asemel, et need maha lõhkuda,» lisas ta ilmse viitega Trumpi piirimüüri kavale.

«Ma elasin ja surin uhke ameeriklasena. Me oleme maailma suurim vabariik, ideaalide, mitte vere ja pori riik,» ütles endine sõjavang, kahekordne presidendikandidaat ja USA poliitika suurkuju.

McCain kutsus mitte langema meeleheitesse raskuste ees, uskuma Ameerika suurusse ja sellesse, et riik tuleb toime praeguste keeruliste aegadega.

McCain tõi välja, et hiljutised justiitsreformid ja ettepanek dekriminaliseerida teatud korruptsioonisüüdistused näitavad murettekitavat tendentsi valitsuse pühendumise osas võtta kõrged ametnikud vastutusele.

McCaini ärasaatmisel Washingtoni riiklikus katedraalis peavad kõne ka endised presidendid George W. Bush ja Barack Obama. Sellele järgneb privaatne matusetalitus.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles