Taanis esitati mehele süüdistus 15,1 tonni uimastite smugeldamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepi näidispakid.
Kanepi näidispakid. Foto: DESIREE MARTIN / AFP / Scanpix

Taani võimud esitasid 43-aastasele mehele süüdistuse 1,3 tonni amfetamiini ja umbes 13,8 tonni hašiši Taanisse smugeldamises, teatas politsei täna.

Kopenhaageni politsei ütles, et mees, kelle nime kohtu korraldusel ei avalikustata, on olnud eeluurimisvangistuses alates 2017. aasta juulist ja peaks astuma kohtu ette oktoobris.

Mees smugeldas uimasteid 2015. aasta veebruarist 2017. aasta juunini.

Politsei ei soostunud rohkem informatsiooni selle juhtumi kohta avaldama.

Taanis nähakse kuriteona narkootikumide vahendamist ja omamist. Kasutus ise ei ole kuriteona sätestatud, kuid 80 protseni süüdimõistetud otsustest tehakse kasutuse ja omamise põhjal. Vaid 20 protsenti mõistetakse süüdi uimastite pakkumise eest.

Erilise tähelepanu all on olnud narkootikumide vahendamine restoranides, klubides või teistes kohtades, mida külastab palju lapsi või noori. Seda käsitletakse raskendava asjaoluna, mida peaks rahatrahvi asemel karistama vangistusega. Muidu sõltub trahvi või vangistuse valik kuriteo asjaoludest ja narkootikumide kogusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles