Putin teeb täna teatavaks oma seisukoha pensionireformi osas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Sputnik / Reuters / Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin teeb täna keskpäeval edastatavas telepöördumises rahvale teatavaks oma seisukoha pensioniseaduses kavandatavate muudatuste osas, teatas Kremli kõneisik Dmitri Peskov.

Venemaal avaldasid juuli lõpus kümned tuhanded inimesed meelt pensioniea kavandatava tõusu vastu. Kommunistide korraldatud meeleavaldusel Moskvas oli osalejaid hinnanguliselt 10 000. Sama palju oli protestijaid välja tulnud ka Jekaterinburgis.

President on väljendanud veendumust, et midagi on vaja pensioniseadusega ette võtta. «Mulle ei meeldi pensioniea tõstmisega seotud ettepanekud,» lausus Putin juulikuus teleülekandes Kaliningradi linnast. Ta lisas samas, et mingeid otsuseid on vaja langetada.

Venemaa valitsus teatas 14. juunil, jalgpalli MM-võistluste avapäeval, plaanist tõsta pensioniiga meestel 65 ja naistel 63 eluaastani. Plaan on tekitanud rahva seas laialdast rahulolematust. Varem said mehed keskmiselt 14 000 rubla (190 euro) suurust pensioni alates 60. ja naised alates 55. eluaastast. Tegemist on esimese pensioniea tõstmisega peaaegu 90 aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles