Putin saadaks naised pensionile 60-aastasena (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin rääkimas Venemaa pensionireformist.
Vladimir Putin rääkimas Venemaa pensionireformist. Foto: Alexei Druzhinin/TASS/Scanpix

Vene president Vladimir Putin ütles tänases telepöördumises, et naised võiksid minna pensionile 60-aastasena, mitte 63-aastasena nagu nähakse ette pensionireformi seaduses.

«Seadus tõstab naiste pensionile mineku iga kaheksa aasta võrra, 63-le, samal ajal kui meeste pensioniiga tõuseb viie aasta võrra. Loomulikult nii ei lähe. See ei ole õige,» ütles Putin. Venemaa meeste ennustatav eluiga on 66 aastat, naistel 77 aastat. 

«Seega ma arvan, et on vajalik alandada seaduses naistele ette nähtud pensioniea tõus kaheksalt aastalt viiele,» seletas riigipea.

Putin rõhutas telepöördumises, et pensionireformi ei saa edasi lükata, sest sellel oleksid rängad majanduslikud ja sotsiaalsed tagajärjed.

«Nagu te teate, arvavad paljud eksperdid, et me oleme olnud liiga aeglased probleemide lahendamisel, millest me täna räägime. Mina nii ei arva. Asi on selles, et me ei olnud valmis. Kuid rohkem me seda edasi lükata ei saa,» ütles Vene riigipea.

Sellel oleksid rängad tagajärjed majandusele ja sotsiaalsektorile ning negatiivne mõju miljonite inimeste tulevikule, lisas ta.

Venemaa valitsus teatas jalgpalli MMi avapäeval ehk 14. juunil plaanist tõsta pensioniiga meestel 65. ja naistel 63. eluaastani. Plaan on tekitanud rahva seas laialdast rahulolematust. Varem said mehed keskmiselt 14 000 rubla (190 euro) suurust pensioni alates 60. ja naised alates 55. eluaastast.

Tegemist on esimese pensioniea tõstmisega Venemaal peaaegu 90 aasta jooksul.

Putini toetus langes plaanitud pensionireformi tõttu VTsIOM riikliku uuringufirma teatel 80 protsendilt 64 protsendini. Tänase teatega üritas president pensionireformi pehmendada. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles