Läti president valis välja kooli, kellele annetab septembrikuu palga

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andris Bērziņš
Andris Bērziņš Foto: SCANPIX

Oma eilsel külaskäigul Daugavpilsi piirkonnas asuvasse Medumi Keskkooli teatas Läti president Andris Bērziņš, et annetab oma septembrikuu palga just neile, kirjutab uudistevõrk LETA.


Medumi kooli külastades tutvus president õppeasutuse raamatukogu ja muuseumiga ning vaatas õpilaste etteasteid. President tänas lapsi ja nende õpetajaid võimaluse eest visiidile tulla ja just tänukõnes ütles, et nemad saavad tema septembrikuise palga.

«Ma käisin ise väikeses koolis ja tean, et esimeses koolis pandav alus on kõige olulisem. Teie koolis näen ma tugevaid inimesi ja tulevikuga lapsi, mistap otsustasin siia annetada oma palga,» ütles Bērziņš.

Läti presidendi kantselei teatel on Bērziņši keskmine kuupalk 2208 latti (umbes 3111 eurot). Kohe riigipea ametisse tõustes teatas tänu aastatepikkusele tööle pankurina Läti kõrgeimat pensionit saav Bērziņš, et kavatseb kõik oma ametipalgad annetada erinevatele koolidele. Riigipea esimene palk läks tema enda esimesele koolile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles