Trump: Hiina häkkis Clintoni meilidesse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump. Foto: Chris Kleponis/Polaris/SIPA / Chris Kleponis/Polaris/SIPA/Scanpix

Väidetavalt häkkis Hiina riigi omanduses olev ettevõte Hillary Clintoni e-posti serverisse ja sisestas koodi, mille abil saadeti kõikidest tema e-kirjadest koopia nimetatud ettevõttele. President Donald Trump nõuab selle väite uurimist.

Väljaanne The Daily Caller avaldas täna, et Ühendriikide pealinnas Washingtonis tegutsev ettevõte kirjutas koodi, mille abil saadeti kõikidest presidendikandidaadi Clintoni e-kirjadest koopia väidetavalt Hiina luureametiga seotud ettevõttele.

Raporti kohaselt avastati kood 2015. aastal ja sellest teavitati USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) ametnikke. 

Avaldatud infot Hiina häkkimise kohta Clintoni e-posti pälvis kohe president Donald Trumpi tähelepanu.

Trump küsis Twitteri säutsus sarkastiliselt, kas raporti avaldajad on kindlad, et e-posti serverisse ei häkkinud Venemaa, vihjates senisele juurdlusele, milles kahtlustatakse Venemaad USA presidendivalimistesse sekkumises.

Teises säutsus kordas president, et Hiina häkkis Clintoni e-kirjadesse ja lisas, et FBI ja Ameerika Ühendriikide Justiitsministeerium peavad tegutsema, et nende usaldusväärsus igaveseks ei kaoks.

«See pole esimene kord, kui kuuleme sellised süüdistusi,» ütles Trumpi säutse kommenteerides Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Hua Chunying.

«Hiina on vankumatu küberturvalisuse kaitsja. Me seisame tugevalt internetirünnakute ning saladuste varastamise vastu ja võtame selleks kasutusele meetmeid,» vahendas Reuters Chunyingi sõnu.

FBI raportit ei kommenteerinud.

Varem on USA luureametnikud väitnud, et demokraatide arvutisüsteemide häkkimise taga on Venemaa ja 12 Vene luureametnikule on sellega seoses esitatud süüdistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles