Muelleri uurimisega koostööd teinud Valge Maja jurist lahkub ametist (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja advokaat Don McGahn.
Valge Maja advokaat Don McGahn. Foto: ALEX WROBLEWSKI / REUTERS / Scanpix

Täna teatas Ameerika Ühendriikide president Donald Trump, et Valge Maja advokaat Don McGahn lahkub sügisel ametist.

President kirjutas Twitteris, et Don McGahn lahkub ametist sügisel, peagi pärast  kohtunik Brett Kavanaugh loodetavat nimetamist Ühendriikide ülemkohtu uueks kohtunikuks. Teates ei avaldanud Trump advokaadi lahkumise põhjust.

Teade presidendi juriidilise meeskonna olulise liikme lahkumisest tuleb ajal, mil eriprokurör Robert Muelleri juurdlus Venemaa väidetava sekkumise kohta Ameerika Ühendriikide presidendivalimistesse jätkub. Trump on nimetanud juurdlust nõiajahiks.

Varem sel kuul avalikustati, et McGahn on Muelleri juurdlusega aktiivselt koostööd teinud ja andnud viimase üheksa kuu jooksul uurijatele tunnistusi enam kui 30 tundi.

Ajaleht The Times avaldas, et McGahn võis avaldada infot presidendi püüdluse kohta eriprokurör Mueller vallandada ja Trumpi kommentaarid ning tegevused FBI endise juhi James Comey vallandamisel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles