Ukraina mälestas Ilovaiski veretöö ohvreid (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid Ilovaiskis 2014. aastal
Ukraina sõdurid Ilovaiskis 2014. aastal Foto: SCANPIX

Sajad inimesed kogunesid kolmapäeval Kiievi kesklinnas, mälestamaks neid kes langesid nelja aasta Ida-Ukraina relvakonflikti ühes veriseimas lahingus.

lahingus.

Kiievi sõnul langeb veresauna peamine süü raskelt relvastatud Vene vägedele, kes aitasid separatistidel 2014. aasta augustis Ilovaiski linnas Ukraina sõdurid ümber piirata.

Lahingus hukkus Kiievi andmetel vähemalt 366 Ukraina sõdurit, üle 450 sai vigastada, 300 võeti vangi ja 84 jäid kadunuks.

Enam kui nelisada inimest kogunes kolmapäeval Venemaa suursaatkonna ette, asetades sinna sadu valgeid riste tapetud Ukraina sõdurite portreedega ja piserdades neid räigete tapatalgute sümboliseerimiseks punase värviga.

Ilovaiskis ellu jäänud Ukraina sõdurid tulid avaldama austust oma relvavendadele, hoides käes sinikollaseid rahvuslippe.

Mõne aktivisti käes võis näha Vene presidendi Vladimir Putini portreed kirjaga «Sõja nägu».

«Iga katkenud elu on Vene agressori kuritöö, mis ei jää kindlasti karistuseta,» kirjutas Ukraina president Petro Porošenko oma veebilehel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles