Freeland: Kanada-USA kõnelused jätkuvad neljapäeval ministrite tasemel

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada välisminister Chrystia Freeland kolmapäeval Washingtonis.
Kanada välisminister Chrystia Freeland kolmapäeval Washingtonis. Foto: AFP/SCANPIX

NAFTA

Kanada ja USA jätkavad kõnelusi regionaalse vabakaubanduslepingu üle neljapäeval "ministrite tasemel", ütles Kanada välisminister Chrystia Freeland kolmapäeval.

"Meie ametnikud kohtuvad praegu ja kohtumised kestavad hiliste õhtutundideni," lausus Freeland ajakirjanikele. "On võimalik, et need kestavad kogu öö." 

Kanada välisministri sõnul kohtuvad neljapäeva hommikul ministrid, et vaadata üle ametnike kohtumistel saavutatu.

USA president Donald Trump ja Kanada peaminister Justin Trudeau vihjasid kolmapäeval kaubanduskokkuleppe võimalusele juba lähiajal.

"Ma arvan, et Kanadaga läheb meil väga hästi," ütles Trump Valges Majas ajal, kui USA ja Kanada läbirääkijad peavad Washingtonis kõnelusi Põhja-Ameerika vabakaubanduslepingu (NAFTA) muutmise üle.

Esmaspäeva õhtul oli Trump teatanud kokkuleppest Mehhikoga NAFTA muutmises.

Trudeau ütles varem kolmapäeval, et kolmepoolne kokkulepe USA ja Mehhikoga NAFTA muutmise üle võib sündida veel sel nädalal.

"On olemas võimalus saavutada reedeks Kanada jaoks hea kokkulepe," ütles Trudeau vaid päev pärast seda, kui Kanada kaubandusametnikud taasühinesid Washingtonis kõnelustega NAFTA üle.

Kolmepoolsed läbirääkimised 1994. aastast kehtiva NAFTA üle algasid eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles