Merkel taunis Aafrika ringreisi alustades inimkaubitsejaid (3)

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Senegali president Macky Sall kolmapäeval Dakaris.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Senegali president Macky Sall kolmapäeval Dakaris. Foto: AFP/SCANPIX

Saksa-Aafrika

Saksa kantsler Angela Merkel alustas kolmapäeval oma Lääne-Aafrika ringreisi Senegalis, kus ta taunis inimkaubitsejate tegevuse suhtes silma kinnipigistamist.

Visiidi eesmärk on aidata Aafrika riikidel pidurdada väljarännet ja hoogustada võitlust pühasõdalaste vastu. Merkelit saadab visiidil tosinkond äriliidrit.

Senegali saabudes tervitas Saksa kantslerit mitmekümne Senegali merejalaväelase auvahtkonna saatel president Macky Sall.

Merkel rääkis hiljem presidendipalees pressikonverentsil vajadusest võidelda ebaseadusliku rände ja inimsmugeldajatega.

"Me ei tohi olla inimkaubitsejate kaasosalised ja lihtsalt pealt vaadata," sõnas Saksa valitsusjuht. "Ühest küljest peame me võitlema ebaseadusliku rändega, teisest küljest looma seaduslikke võimalusi." 

Sall teatas Saksa rahadega 300 küla päikeseenergia abil elektrifitseerimise projekti käivitamisest ja taunis "üle kogu Sahara ja Vahemere" hukkuvate migrantide saatust. Senegali president kutsus leidma "lahendusi ja võimalusi" Aafrika noortele ja mandrile.

"Vahemeres või Euroopa jõgedes suremine või varjus elamine ei ole Aarika nooruse kutsumus," sõnas Sall, mõistes hukka "kaubitsejate ja kurjategijate võrgustikud", kes nende pealt raha teenivad.

Merkel on viimastel aastatel asetanud suure rõhu Aafrika diplomaatiale ning kutsunud Musta mandri riike aitama pidurdada migrantide voolu Euroopasse - teema, mis on kantsleri jaoks sisepoliitiliselt plahvatusohtlik.

Ghanas plaanib Merkel külastada start-up firmade keskust ja Nigeerias on kavas kohtumine Lääne-Aafrika regionaalühenduse ECOWAS peasekretäri Jean-Claude Kassi Brou´ga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles