Soome ja Prantsusmaa teevad täna ühisavalduse Euroopa kaitse kohta (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Soome esileedi Jenni Haukio, president Sauli Niinistö, Prantsusmaa esileedi Brigitte Macron ning riigipea Emmanuel Macron.
Vasakult: Soome esileedi Jenni Haukio, president Sauli Niinistö, Prantsusmaa esileedi Brigitte Macron ning riigipea Emmanuel Macron. Foto: Vesa Moilanen / AP / Scanpix

Soome ja Prantsusmaa teevad täna ühisavalduse Euroopa kaitse kohta, ütles president Sauli Niinistö eile Prantsusmaa presidendipaarile korraldatud pidulikul lõunal.

Prantsuse president Emmanuel Macron saabus eile oma abikaasa Brigitte Macroniga esimesele ametlikule visiidile Soome.

Presidendilossis peetud kõnes ütles Niinistö, et Soome kuulub koos Prantsusmaaga sellesse tuumikusse, mis soovib ulatuslikult tugevdada Euroopa julgeoleku- ja kaitsepoliitikat.

Niinistö sõnul peab ta oluliseks osaks arengust Prantsusmaa ellukutsutud Euroopa kaitsevalmiduse algatust. «Selle kõrval on loomulik tihendada ka kahepoolset kaitsepoliitilist koostööd,» lausus Soome president oma kõnes.

Täna peetavatel läbirääkimistel president Niinistö, peaminister Juha Sipilä ja Macroni vahel, tõusevad esile ka EL-i uuendamine ja Euroopa kaitsekoostöö. Kõneluste lõpetuseks annavad Niinistö ja Macron presidendilossis ühise pressikonverentsi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles