Taani peaminister: pärast kriisi tuleb keskenduda majanduste tugevdamisele

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani peaminister Helle Thorning-Schmidt täna Stenbocki majas kohtumas Eesti peaministri Andrus Ansipiga.
Taani peaminister Helle Thorning-Schmidt täna Stenbocki majas kohtumas Eesti peaministri Andrus Ansipiga. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

 «Pole kahtlustki, et Euroopa on väga keerulises, väga vildakas olukorras. Kuid usun, et pärast seda kriisi tuleb keskenduda meie majanduste tugevdamisele. Tervislikud majandused on väga olulised,» sõnas täna Taani peaminister Helle Thorning-Schmidt.

Taani peaministri sõnul on Euroopa liidrite kolmapäeval vastu võetud otsused küll võlakriisi lahendamiseks väga tähtsad, kuid tema sõnul peab keskenduma ka kriisijärgsele olukorrale.

«Peab looma heaolumudeli, kus inimestel on töö ja sotsiaalne kindlustunne. Minu jaoks pole kunagi olnud tervislik majandus ja sotsiaalne kindlustunne üksteist välistavad,» sõnas Thorning-Schmidt.

Taani on Skandinaaviamaadest praegu kõige kehvemas olukorras, töötus ulatub riigis 6,2 protsendini. Uus valitsus eesotsas sotsiaaldemokraadist Thorning-Schmidtiga plaanib aga 2020. aastaks luua 135 000 uut töökohta, oma rolli peavad selles mängima ka põhjalikud infrastruktuuriuuendusekavad.

«Ma töötan selle nimel, et saavutada olukorda, kus inimestel on töökohad, kuid kus ka majandus on tugev ja tervislik,» sõnas Thorning-Schmid. Ta lisas, et arvatavasti töötavad kõik Euroopa liidrid praegustel aastatel sama eesmärgi nimel.

Taani peaminister käis täna Eestis kiirvisiidil, kus kohtus Eesti peaminister Andrus Ansipiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles