Läti eurosaadik: parteitu minister on ettearvamatu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krišjānis Kariņš.
Krišjānis Kariņš. Foto: Wikipedia.org

Euroopa Parlamendi Läti rahvasaadiku Krišjānis Kariņši sõnul on parteitu minister ettearvamatu, kuna ta ei pea oma tegude ja otsuste eest vastutama partei ega valijate ees.

Kariņš, kes on Läti peaministri Valdis Dombrovskise erakonnakaaslane parteist Ühtsus ja kuulub alates 2009. aastast europarlamendis Euroopa Rahvapartei fraktsiooni, leidis, et ministrina peaksid töötama poliitikud, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA. 

«Professionaalne minister on professionaalne poliitik. Ministrikoht pole konkreetse valdkonna spetsialistile, see on poliitiline ametikoht,» leidis Kariņš, kelle sõnul vastutab parteitu minister ainult enda, mitte erakonna ega valijate ees.

«Miks peaks parteitu minister valijate pärast muretsema? Täna on ta minister, aga homme enam mitte. Siis elab ta edasi, nagu midagi poleks juhtunud,» täpsustas eurosaadik.

Sel nädalal tööle asunud Dombrovskise uues valitsusse kuulub üks parteitu minister, kelleks on transpordiminister Aivis Ronis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles