Saksamaal peksti migranti raudketiga (20)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldused Chemnitzis.
Meeleavaldused Chemnitzis. Foto: Jens Meyer / AP / Scanpix

Põhja-Saksamaal asuvas Wismari linnas langes eile õhtul migrant jõhkra rünnaku ohvriks.  Rünnak leidis aset ajal, mil riiki on šokeerinud vägivallatsevad neonatsid. 

20-aastane mees oli koju kõndimas, kui teda ründas kolm saksa keelt kõnelenud isikut. Migrandi pihta loobiti esmalt ksenofoobseid solvanguid, teatas politsei. Seejärel lõid kaks ründajat meest näkku ning kolmas peksis võõramaalast raudketiga roietesse ning õlapiirkonda. Ohver kukkus maha ning ründajad jätkasid tema peksmist, põgenedes viimaks sündmuskohalt.

Noormees sai rünnaku tagajärjel kehavigastusi. Rünnaku käigus murti tema ninaluu, lisaks sai vigastada tema nägu ja ülakeha, teatas politsei.

Rünnak toimus vaid mõni päev pärast pingete kasvu Ida-Saksamaal asuvas Chemnitzi linnas, kus omavahel põrkusid neonatsid ja vasakäärmuslased. Saksimaa on pikalt olnud koht, kus äärmusparempoolsetel on suur toetus.

Chemnitzi sündmused said alguse pärast 35-aastase mehe tapmist nädalavahetusel. Kahtlustatuna peeti kinni iraaklane ja süürlane. Seejärel algasid paremäärmuslaste protestimarsid, mille käigus võeti pühapäeval ette rünnakuid võõramaise väljanägemisega isikute vastu. Rünnati vähemalt kolme välismaalast. Esmaspäeval toimus vastasseis neonatside ja vasakäärmuslaste vahel, kus osales kokku umbes 8000 inimest.

Politsei alustas esmaspäevaste meeleavalduste järel uurimist kümne isiku suhtes, kes esinesid natsitervitusega. Sellise teo eest võib Saksamaal oodata kuni viie aasta pikkune vanglakaristus.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles