Soome kohus saatis vangi Sampo panka röövinud Eesti kodanikud

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikimedia

Helsingi ringkonnakohus mõistis Sampo panga Töölö kontori röövimises süüdi kolm Eesti kodanikku, karistades neid reaalse vangistusega.


Soome Sampo panga filiaali rööviti 11. augustil 2008, sama kontorit püüti taas röövida 15. augustil, vahendas MTV3.

Röövimiskatse pärast määras kohus aga tingimisi karistusi.

Kohus karistas 27-aastast Aleksei Birjukovi ning 28-aastast Aleksei Snetkot pangaröövi eest kahe aasta ja kahe kuu pikkuse vangistusega.

Mõlemas kuriteos osalenud 31-aastane Raimond Muru peab trellide taga veetma kaks aastat ja kümme kuud.

Vastavalt kohtu otsusele sisenesid Birjukov ja Snetko panka ning ähvardasid töötajaid stardipüstoliga. Personali avatud kassast said nad kokku 11 420 eurot ehk ligikaudu 179 000 krooni.

Mehed põgenesid panga juurest hõbedase BMWga, milles neid ootasid Muru ning 24-aastane eestlanna.

Naist ei karistatud, sest tema oletatav süü ei leidnud kinnitust.

Muru sõnul helistati talle, pakuti nn autojuhi kohta kahes pangaröövis ning lubati hiljem kustutada ühest varasemast röövist jäänud võlg.

15. augustil sisenesid Sampo panga kontorisse kaks eestlast (39- ja 31-aastane). Mehed ei suutnud kassat avada ja põgenesid sündmuskohalt autoga, milles ootasid ees Muru ja varasemast kuriteoepisoodist teada noor naine.

Kohus karistas pangakontorit röövida üritanud kahte meest ühe aasta ja kümne kuu pikkuse tingimisi karistusega.

Ringkonnakohus määras 24-aastasele eestlannale röövimiskatses abi osutamise eest ühe aasta ja nelja kuu pikkuse tingimisi karistuse. Naine oli augustis viiendat kuud rase ning sünnitas lapse novembris eeluurimisvanglas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles