George W. Bush nimetati Vilniuse aukodanikuks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide endine president George W. Bush.
Ameerika Ühendriikide endine president George W. Bush. Foto: David J. Phillip / AP / Scanpix

Vilnius nimetas USA 43. presidendi George W. Bushi eile linna aukodanikuks, Leedu pealinna poliitikud kiitsid otsuse heaks ühehäälselt.

«Kui vaatame Leedu saavutusi viimase enam kui kümne aasta jooksul, on ilmselge, et pärast meie liitumist Euroopa Liidu ja NATO-ga aset leidnud muutused olid hädavajalikud,» ütles Vilniuse linnapea Remigijus Šimašius.

«Ja kui vaatame, kelle sammud ja seisukoht olid sel etapil otsustavad, siis näeme, et isik, kelle seisukoht võtmerolli mängis, oli George W. Bush, USA president,» märkis meer.

Leedu on õigel pool raudset eesriiet suuresti tänu Bushi sõnadele, kes ütles 2002. aasta visiidi ajal Vilniusse, et igaüks, kes Leedu oma vaenlaseks valib, teeb oma vaenlaseks ka Ameerika Ühendriigid, lisas linnapea.

«Ma arvan, et on aeg mäletada pealinna ajaloolist staatust ja anda endisele USA presidendile aukodaniku tiitel.»

Šimašius avaldas lootust, et Bush saabub isiklikult Leetu auhinda vastu võtma. Linnapea ütles end olevat arutanud seda teemat ekspresidendile lähedaste isikute ja mõnede senaatoritega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles