Saksamaa idaosas avaldati taas meelt migratsioonipoliitika vastu (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad ja politseiüksused Chemnitzis.
Meeleavaldajad ja politseiüksused Chemnitzis. Foto: Wolfgang Schmidt / imago/epd

Saksamaa idaosas asuvas Chemnitzis avaldasid paremäärmuslased taas meelt liidukantsler Angela Merkeli migratsioonipoliitika vastu, teatasid võimuesindajad.

Politsei tõi meeleavaldusega seoses tänavatele lisajõud viiest teisest liiduriigist ja föderaalpolitseist.

Sajad inimesed marssisid läbi linna lehvitades Saksamaa lippe. Esialgsetel andmetel möödus protestimarss seekord siiski rahumeelselt.

Saksi liidumaa peaminister Michael Kretschmer külastas neljapäeval Chemnitzi linna, kus migrante kahtlustatakse ühes hiljutises tapmises.

Rahvarahutused vallandusid, kui vahistati Iraagi päritolu Yousif Ibrahimi ja Süüria päritolu Alaa S., keda kahtlustatakse 35-aastase puusepa Daniel H. pussitamises. Chemnitzi prokuratuuri kinnitusel on seoses tapmisega vahistatud 22-aastane iraaklane ja 23-aastane süürlane.

Linnas sai vähemalt 18 inimest vigastada esmaspäeval, kui paremäärmuslastest protestijate ning vastumeeleavaldajate vahel puhkesid kokkupõrked.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles