Jabloko hinnangul muudeti konstitutsiooni seadust rikkudes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene vasakliberaalse erakonna Jabloko asutaja ja kauaaegne juht Grigori Javlinski .
Vene vasakliberaalse erakonna Jabloko asutaja ja kauaaegne juht Grigori Javlinski . Foto: SCANPIX.

Vene vasakliberaalne erakond Jabloko leiab, et presidendi ja riigiduuma volitusteaega pikendavaid põhiseadusparandusi võeti vastu seadust rikkudes, teatas Interfax.

«Jabloko avaldab protesti seoses jõhkra seaduserikkumisega föderatsiooninõukogu poolt. Föderatsiooninõukogu võttis täna vastu määruse põhiseaduse parandusseaduse regionaalparlamentides läbivaatamise tulemustest. Seejuures rikuti paranduste lõpliku heakskiitmise tähtaegu: kokkuvõtet hääletustest regioonides saab teha alles 2009. aasta novembris,» seisab Jabloko tänases avalduses.

Selles juhitakse tähelepanu tõsiasjale, et seadus ei võimalda erandi tegemist isegi juhul, kui kõik regionaalparlamendid on parandusseaduse menetlenud kiirkorras.

«Leiame, et rikkumise eest kannab isiklikku vastutust föderatsiooninõukogu esimees. Protseduuri rikkumine paranduste vastuvõtmisel seab kahtluse alla nende legitiimsuse, nagu ka presidendi ja duumasaadikute uute ametiaegade legitiimsuse,» seisab erakonna avalduses.

Jabloko kutsub presidenti föderatsiooninõukogu otsust ülemkohtus vaidlustama ja nõudma põhiseadusparanduste tühistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles