Dvorkovitš: Venemaa liitumine WTOga võib saada lahenduse 15. detsembril

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arkadi Dvorkovitš
Arkadi Dvorkovitš Foto: SCANPIX

Vene presidendi Dmitri Medvedevi nõunik Arkadi Dvorkovitš loodab, et Venemaa liitumine Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO) otsustatakse ära 15. detsembril.

«Kui me viime lõpule kõik vajalikud protseduurid, siis töögrupp koguneb 11. novembril. Juhul, kui töögrupi otsused on positiivsed, siis 15. detsembril ministrite kohtumisel võib jõuda lõpule Venemaa liitumisprotsess WTOga,» rääkis Dvorkovitš RIA Novostile.

Ta lisas, et pärast seda tuleb kõik dokumendid Venemaal ratifitseerida.

Gruusia pealinnas Thbilisis viibib praegu Šveitsi president Micheline Calmy-Rey, kes vahendab Venemaad ja Gruusiat WTOga seotud läbirääkimistel. «Loodan, et saame nende konsultatsioonide tulemustest teada lähiajal,» ütles Dvorkovitš.

Eile viibis Calmy-Rey Moskvas, kus kohtus president Medvedeviga. Neist selgus, et rida küsimusi, seal hulgas ka tehnilisi, vajavad täpsustamist.

Loodetakse, et vajadusel leiavad Thbilisis aset täiendavad telefonivestlused Šveitsi vahendajate ja Venemaaga.

Venemaa püüab saada WTO liikmeks alates 1993. aastast.

Gruusia, mis 2008. aastal Venemaa vastu sõtta läks, on 153-liikmelise kaubandusorganisatsiooni viimane liige, mis on Venemaa liitumist blokeerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles