USA merevägi arestis Adeni lahel sadu automaatrelvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestitud AK-47 automaatrelvad.
Arestitud AK-47 automaatrelvad. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Ühendriikide mereväe laev USS Jason Dunham peatas Adeni lahel mitu väikealust, millelt arestis üle 1000 Kalašnikovi automaadi, teatas USA merevägi.

Bahreinis baseeruva USA 5. laevastiku mereväelased leidsid relvad teisipäeval. Mereväe avaldatud fotodelt oli näha plastikusse mässitud uusi Kalašnikovi automaate.

Meeskonnaliikmed anti üle Jeemeni valitsusvägedele. Esialgu pole teada, kust laev tuli või kuhu teel oli. «Me pole valmis veel kellelegi osutama, uurime tõendeid,» märkis USA kaitseametnik.

Samuti ei maininud USA võimud, missuguses Adeni lahe osas relvalast arestiti. Adeni lahest lõunas asub Somaalia ja põhjas Jeemen. Piirkonnas tegutsevad aktiivselt Somaaliasse uimasteid, relvi ja sütt vedavad kuritegelikud jõugud ja sissirühmitused.

USS Jason Dunham.
USS Jason Dunham. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

USA 5. laevastik on süüdistanud Iraani korduvalt relvade meritsi Jeemeni šiiamässulistele huthidele tarnimises. Huthide käes on alates 2014. aasta sügisest Jeemeni pealinn Sanaa ja suured alad riigi põhjaosas.

2016. aasta algul peatasid Jeemenis huthidega võitlevad Saudi Araabia juhitava koalitsiooni sõjalaevad Araabia merel kolm daud, millelt leiti tuhandeid AK-47d, snaipripüsse, kuulipildujaid, granaadiheitjaid, tankitõrjerelvi ja muud relvastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles