Reisilennnuk tegi linnu tõttu hädamaandumise Hamburgis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukid Hamburgi lennuväljal
Lennukid Hamburgi lennuväljal Foto: SCANPIX

Saksa firma Condor reisilennuk Boeing 757 naasis erakorraliselt Hamburgi lennuväljale ja seda mootorisse lennanud linnu tõttu.

Lennuk oli just tõusnud Hamburgist õhku ja võtnud suuna Egiptuse puhkekuurordile Hurghadale, vahendas Reuters.

Turismifirma Thomas Cook tütarettevõttele Condor kuuluvas lennukis oli õnnetuse ajal 245 reisijat ja kaheksa meeskonnaliiget.

Condori pressiesindaja Johannes Winteri sõnul sattus lind ühte mootorisse ja see läks rikki. Ükski reisija ega meeskonnaliige kannatada ei saanud, lisas ta.

Lindude sattumine mootoritesse on madalatel kõrgustel suhteliselt tavaline. Euroopa lennukitootja Airbus andmetel puutuvad nende piloodid oma karjääri jooksul taolise juhtumiga kokku 2-5 korda.

Enimtuntud on juhtum jaanuarist 2009, mil New Yorgist LaGuardia lennuväljalt õhku tõusnud lennukil Airbus A320 ütlesid lindude tõttu üle mõlemad mootorid ja see maandus õnnelikult Hudsoni jõele. Lennukit juhtinud kapten Chesley Sullenbergerist sai rahvuskangelane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles