Idlibi mässulised õhkisid Süüria vägede pealetungi eel kaks silda (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria mässuline Idlibi provintsis. Süüria režiim on pealetungi eel vägesid koondanud.
Süüria mässuline Idlibi provintsis. Süüria režiim on pealetungi eel vägesid koondanud. Foto: ZEIN AL RIFAI / AFP / Scanpix

Idlibi mässulised õhkisid Süüria valitsusvägede pealetungi ootuses kaks silda, et takistada vägesid üle Orontese jõe tungimast, ütlesid vaatlejad täna.

Idlib on ainus Süüria provints, mis on veel mässuliste käes. Õhitud sillad ühendasid seda valitsusvägede käes oleva Hama provintsiga.

Sillad õhiti Idlibi suurima mittedžihadistliku ühenduse Rahvuslik Vabastusrinne (NLF) rühmituste poolt, ütles vabaühendus Süüria Inimõigste Vaatluskeskus. «Need olid kaks piirkonna tähtsamat silda, aga on veel teisi,» ütles keskuse juht Rami Abdel Rahman.

Sillad asusid Hama ja Idlibi provintsi eraldaval Al-Ghabi tasandikul, kust mässulised valitsusvägede pealetungi ootavad.

Valitsus on koondanud juba nädalaid vägesid Idlibi provintsi ümbrusse, eriti Al-Ghabi piirkonda, mis enne sõda oli tähtis põllumajandusala. «Mässulised tugevdavad oma positsioone sõjalist operatsiooni oodates,» ütles Abdel Rahman.

Lähenevale pealetungile viitavad muuhulgas Vene välisministri Sergei Lavrovi kolmapäevased väljaütlemised, milles ta kutsus Läänt mitte segama terroritõrjeoperatsiooni Idlibis, ja ütles, et Venemaa ja Türgi vahel valitseb täielik poliitiline teineteisemõistmine.

Süüria president Bashar al-Assad hoiatas juulis, et tema eesmärk on vallutada tagasi Türgiga piirnev Idlibi provints riigi loodeosas, mis on mässuliste kontrolli all alates 2015. aastast. Umbes 60 protsenti provintsist on pühasõdalaste juhitava alliansi Hayat Tahri al-Shami (HTS) käes, ülejäänud territooriumid on rivaalitsevate opositsioonirühmituste käes. Süüria režiimi käes on mõned alad Idlibi lõunaosas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles