Soomes sai surma ajateenija

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp
Soome lipp Foto: SCANPIX

Soomes Karjala Brigaadis Vekaranjärvil sai surma ajateenija, peastaabi teatel leiti kuulihaavaga mehe surnukeha täna hommikul sõdurite eluruumidest.

Lõuna-Soomest pärit mees liitus sõjaväega selle aasta jaanuaris, vahendas YLE. Esialgsete andmete järgi juhtum kuriteoga seotud pole ja ükski teine inimene viga ei saanud.

Intsidenti uurib Kymenlaakso politsei.

Praegu pole selge, kuidas tulirelv ajateenijate elupaika sattus, kuna õppustevälisel ajal peavad relvad olema lukkude-riivide taga.

Vekaranjärvil on aasta jooksul saanud surma kolm ajateenijat.

Karjala Brigaadi kindral Timo Kivinen ütles YLE uudistele, et tänane päev on kurb. Kriisiabi on juba antud ja seda saavad kõik need isikud, kes selles üksuses aega teenivad, lisas ta.

«Kolmas juhtum aasta jooksul paneb mõtlema ja nii nagu kahel eelmisel korralgi istuma maha ning arutame, kas me saame teha midagi senisest veelgi paremini, et tulevikus selliseid juhtumeid vältida,» tõdes kindral Kivinen.

Karjala Brigaadis tulistatakse aastas käsirelvadest 2,5 miljonit padrunit. Kuigi relvade ja padrunite kasutamiseks on kindlad reeglid, siis ei saa 100-protsendiliselt tagada seda, et kõik padrunid õppustel relvadest välja tulistatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles