Seoste sasipundar ühendab puuviljaäri, narkokartelli ja Slovakkia ajakirjaniku mõrva (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünlad tapetud ajakirjaniku Ján Kuciaki ja tema elukaaslase Martina Kušnírová portree ees Slovakkia pealinnas Bratislavas.
Küünlad tapetud ajakirjaniku Ján Kuciaki ja tema elukaaslase Martina Kušnírová portree ees Slovakkia pealinnas Bratislavas. Foto: Vladimir Simicek/AFP/Scanpix

Tänavu veebruaris lasi palgamõrvar maha Slovakkia ajakirjaniku Ján Kuciaki, kes uuris rahvusvahelise meeskonna liikmena välismaa narkoärimeeste arvatavat rahapesu tema kodumaal. Ka ajakirjaniku surma järel jätkas uurimismeeskond tööd ning avastas uut infot kriminaalse jõugu ja nende töömeetodite kohta.

Ajakirjanike uurimine paljastab rahvusvahelise narkokaubitsejate võrgustiku, kes on seotud Itaalia maffiaga. Grupeeringu peamine tegevuspaik oli Belgias, kuid nad tegutsesid ka Hollandis ning puuviljade sekka peidetud suured kokaiinisaadetised saabusid neile tarnijatelt Costa Ricast ja Kolumbiast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles