Lukašenko tegi uusi ümberkorraldusi Valgevene valitsuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aljaksandr Lukašenka.
Aljaksandr Lukašenka. Foto: Sergei Grits/AP

Valgevene president Aleksandr Lukašenko tegi reedel uusi ümberkorraldusi valitsuses, vahetades välja rahandus- ja energeetikaministri, teatas uudisteagentuur BelTA.

Uueks rahandusministriks sai Maksim Jermolovitš ja energeetikaministriks Viktor Karankevitš.

Lukašenko kiitis heaks ka Andrei Rjabkovi määramise Valgevene riikliku naftakeemiakontserni Belneftehim juhatuse esimeheks.

«Ma jätkan vaatlemist ja jälgin olukorda pärast ümberkorraldusi valitsuses. Ma tahan öelda, et see ei ole veel kõik,» tsiteeris BelTA presidendi sõnu.

Lukašenko rõhutas, et seekordse ümberkorralduse põhjuseks oli purjutamine.

«Ma tahan öelda avalikult, et purjutamine ei ole aktsepteeritav. On häbi sellest rääkida, kuid paljud juhid, keda ma olen hiljuti tagandanud, on tugevalt purjutanud,» lisas ta.

18. augustil vahetas Lukašenko välja peaminister Andrei Kobjakovi, asendades ta Sergei Rumasiga. Samuti määras ta ametisse mitu uut asepeaministrit, majandus-, tööstus-, ehitus- ja sideministri ning sõjatööstuskomitee uue esimehe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles