Liibüa pealinna ainus lennuväli peatas sõjategevuse tõttu lennud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitiga lennujaam sulgemise järel.
Mitiga lennujaam sulgemise järel. Foto: ISMAIL ZITOUNY / REUTERS

Liibüa pealinna Tripoli ainus töötav Mitiga lennuväli peatas reedel ägeneva sõjategevuse tõttu kõik lennud, teatasid reedel lennujaamaametnikud.

Lennud peatati viimastel andmetel vähemalt kaheks ööpäevaks.

Liibüa pealinna Tripoli lähedal on lahingutes rivaalitsevate relvarühmituste vahel surma saanud vähemalt 39 ja vigastada ligi 100 inimest. Kokkupõrked puhkesid esmaspäeval Tripoli eeslinnades ja jätkusid ÜRO rahumanitsustest hoolimata kolmapäeva õhtuni.

Lahingud lõppesid neljapäeval pärast seda, kui riigi läänealade ametnikud teatasid relvarahuleppest, kuid on teadmata, kas osapooled seda ka järgida kavatsevad. Reedel teatati taas üha ägenevast tulistamisest pealinna ümbruses.

Liibüa päästeameti ja tunnistajate kinnitusel on raketid ja mürsud lõhkenud mitmel pool pealinnas ning põhjustanud mitmeid uusi inimohvreid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles