Vene prokuratuur süüdistab Gruusiat genotsiidis

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni peaprokuratuuri juurdluskomitee juht Aleksandr Bastrõkin.
Vene Föderatsiooni peaprokuratuuri juurdluskomitee juht Aleksandr Bastrõkin. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene Föderatsiooni peaprokuratuur teatas täna, et on leidnud Lõuna-Osseetiast tõendeid, mis väidetavalt viitavad kavandatud etnilisele puhastusele, ehkki varasemad teated ohvrite arvust on osutunud ilmselgelt liialdatuks.


«Me võime öelda, et me oleme olnud tunnistajaks osseedi rahva genotsiidile,» ütles ajakirjanikele prokuratuuri juurdluskomitee juht Aleksandr Bastrõkin. Ta kinnitas samas, et viiepäevase konflikti ajal tapeti 162 osseedist tsiviilisikut, vahendas AFP.

Lõuna-Osseetia separatistlikud organid on pakkunud varem hukkunute arvuks pool tuhat, samas kui sõja alguses süüdistasid Vene ametnikud grusiine isegi rohkem kui poolteise tuhande inimese mõrvamises, et õigustada oma sissetungi.

«Tähtis ei ole mitte konkreetne arv, vaid see, et me oleme saanud kinnitust teadlikule ja planeeritud aktsioonile osseetide kui etnilise grupi hävitamiseks,» leidis prokuratuuri juurdluskomitee juht Bastrõkin uut arvu kommenteerides.

Bastrõkini sõnul on saadud kinnitust ka sellele, et Gruusia poolel osalesid lahingutes Lõuna-Osseetias aktiivselt ka välismaised võitlejad, nende seas väidetavalt ukraina rahvuslased, ameeriklased, tšehhid ja türklased, vahendas Interfax.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles