Clinton muudab välisministeeriumi jõulisemaks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. Foto: Carolyn Kaster/Scanpix

USA uueks riigisekretäriks nimetatud Hillary Rodham Clinton plaanib oma ministeeriumi tähtsust kasvatada, suurendades selle eelarvet, et lähetada maailma pingekolletesse kõrgetasemelisi erisaadikuid ja haarata ohjad võitluses maailma tabanud finantskriisiga.


New York Times

kirjutas viitega anonüümsele allikale Clintoni nõunike seas, et New Yorgi senaatori kohalt valitsuskabinetti siirduva mõjuka naise arvates peab välisministeeriumil olema suurem roll üleilmse majanduskriisi tõrjumisel.

Majandusküsimused tõusevad kesksele kohale ka diplomaatilistes suhetes, eeskätt Hiinaga, vahendas AFP. Samal ajal kavatsetakse nimetada mitmed tuntud diplomaadid erisaadikuteks maailma pingekolletesse.

Clinton ja Obama pole siiski veel konkreetseid nimesid erimissioonide pärast paika pannud, kuid kuluaarides on Lähis-Ida tõttu kõne alla tulnud veterandiplomaat Dennis Ross, samuti kriisilahendaja Richard Holbrooke ja endine suursaadik juudiriigis Martin Indyk.

New York Times on veel teada saanud, et üheks asevälisministriks värbab Clinton ilmselt Jacob Lew', kes oli tema abikaasa presidentuuri ajal eelarvedirektor. Lew saaks ka seekord ministeeriumis enda vastutusele majandusteemad.

Clintoni teiseks asetäitjaks pakutakse aga endist rahvusliku julgeoleku nõuniku asetäitjat James Steinbergi, märkis väljanne. Nende kandidaatide kinnitamine nõuab ka senati heakskiitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles