India buda munka süüdistatakse 15 poisi pilastamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buddha kuju Bhutanis.
Buddha kuju Bhutanis. Foto: Arun Sankar / AFP / Scanpix

India politsei pidas kinni buda munga, keda süüdistatakse püha linna meditatsioonikeskuses 15 poisi seksuaalses väärkohtlemises, ütlesid kohalikud ametnikud.

Kahtlusalune Bhante Shanghpriya Sujoy peeti kinni UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud Bodh Gaya linnas, kuhu kogunevad igal aastal kümned tuhanded palverändurid.

Bangladeshi päritolu 55-aastane Sujoy juhtis budistlikku kooli-meditatsioonikeskust. 

Koolis õppinud poisid kaebasid, et munk peksis ja kuritarvitas neid ning sundis alasti tantsima, ütles politsei.

Poisid olid 10-12 aasta vanused. Mõned lastest olid oma vanematele munga käitumisest rääkinud. 

Rahvusvaheline budistide nõukogu pidas ärakasutamise asjus Bodh Gayas erakorralise koosoleku, mille lõpus võtsid nad vastu resolutsiooni, kus mõistsid hukka nurjatu kuriteo, mis saadeti korda religioosse õpetamise nime all. 

Ühtlasi kutsus organisatsioon üles Bodh Gaya ametivõime tegema kindlaks, et kõik religioossed asutused on nende juures registreeritud ja ei tegutse ilma loata. 

Budistide organisatsioone on viimasel ajal tabanud teisedki skandaalid. Sel nädalal kõrvaldati seksuaalse rünnaku uurimise ajaks Pekingi templi ülema ametist Hiina riikliku budistide ühenduse endine juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles