Süüria võimud tabasid Eesti jalgratturite röövi väidetava korraldaja

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
114 päeva Liibanonis ja Süürias pantvangis olnud eesti jalgratturid pärast tagasijõudmist
114 päeva Liibanonis ja Süürias pantvangis olnud eesti jalgratturid pärast tagasijõudmist Foto: Raigo Pajula / Postimees

Süüria võimud vahistasid mehe, kellele pannakse süüks seitsme Eesti jalgratturi röövi korraldamist. Kahtlusalune anti üle Beirutile.

«Wael Abbas on meie käes - Süüria võimud andsid ta üle ja tema isik on kindlaks tehtud,» ütles julgeolekuallikas, vahendas Lebanon Now.

Liibanoni politseiülem Achraf Rifi ütles, et Abbas on isik, kes oli röövi korraldamise taga.

Eesti riigiprokuratuuri avalike suhete talituse juhataja Kadri Tammai ütles Postimehele, et kevadise pantvangistamise peakorraldaja tabamise kohta pole Eesti prokuratuurile ametlikku kinnitust Liibanoni kolleegidelt tulnud.

«Uurimine käib kahes riigis, nii Liibanonis kui Eestis edasi,» ütles Tammai.

Kaks meest, keda röövis kahtlustati, tapeti 20. septembril tulevahetuses politseiga, kuid politsei hoiatas, et grupp, kes rööviga seotud on, võib endiselt Liibanonis tegutseda.

23. märtsil kella poole kuue ajal kohaliku aja järgi pantvangistas relvastatud jõuk eestlased Liibanoni idaosas Bekaa orus Zahle linna tööstuspiirkonnas. 14. juulil teatas Liibanoni meedia, et märtsis röövitud seitse eestlasest jalgratturit on vabastatud. Seda kinnitas ka Eesti Välisministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles