Londoni kohale kerkis kollastes bikiinides linnapea õhupall

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni linnapead Sadiq Khani kujutav suur õhupall.
Londoni linnapead Sadiq Khani kujutav suur õhupall. Foto: TTL/Capital Pictures / TTL/Capital Pictures / Scanpix

Londoni linnapea Sadiq Khani kriitikud lasid täna lendu hiigelsuure õhupalli, mis kujutab kollastes bikiinides meeri.

See on kättemaksuks mähkmetes Donald Trumpi eest, mis tõusis Ühendkuningriigi pealinna kohale juulis, kui USA president visiidile saabus.

Khani-õhupalli idee pärineb sõnavabaduse eestkõnelejalt Yanny Bruere'ilt, kel õnnestus koguda ettevõtmise toetuseks 60 000 naela (67 000 eurot).

Beebi-Trumpi õhupall Londonis.
Beebi-Trumpi õhupall Londonis. Foto: TOLGA AKMEN / AFP

Khanile pannakse pahaks, et ta andis loa 13. juulil beebi-Trumpi õhupalli lennutada, põhjendades seda londonlaste õigusega protestida. Trumpi kujutab õhupall oli osa Londonit haaranud meeleavalduste lainest Trumpi külaskäigu vastu.

Väike hulk toetajaid ja ajakirjandus kogunes täna Westministeri juurde, et vaadata õhupalli õhku tõusmist. Kuju lendab parlamendi väljaku kohal kaks tundi.

Khani õhulennu pealtvaatajad.
Khani õhulennu pealtvaatajad. Foto: TTL/Capital Pictures / TTL/Capital Pictures

28-aastane Northhamptonis elav Bruere kinnitas, et tänane lend on mõeldud andma linnapeale hoopi. «Ma arvan, et vaba maailma juhile ja suurimale Ühendkuningriigi liitlasele - USA presidendile - peaks tagama teatud määral austust,» ütles aktivist. 

Õhulennu organiseerijad valisid kollased bikiinid, sest 2016. aastal otsustas Khan, et a ei luba Londoni transpordivõrgustikus avaldada reklaame, mis võiksid põhjustada ebakindlust inimeste kehade suhtes. Otsus järgnes skandaalsele juhtumile, kui valgujoogi bränd reklaamis end kollastes bikiinides modelli pildiga, kes küsis, et kas te olete rannavormiks valmis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles