Zahhartšenko surmas Kiievi süüd eitanud SBU juht esitas kaks versiooni (14)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksand Zahhartšenko portree Donetski ooperimaja ees.
Aleksand Zahhartšenko portree Donetski ooperimaja ees. Foto: Valentin Sprinchak / Valentin Sprinchak/TASS / Scanpix

Ukraina Julgeolekuteenistuse (SBU) direktor Vassõl Hrõtsak eitas Kiievi süüd Donetski separatistide liidri Aleksandr Zahhartšenko tapmises ja mainis kaht võimalikku mõrva põhjust.

Zahhartšenko hukkus eile Donetskis kohvikus korraldatud plahvatuses ja separatistid ja Venemaa on süüdistanud mõrvas Ukraina võime.

«Minu arvates on olukord ennustatav. Käib kõigi, kes aitasid 2014. aastal kaasa Vene vägede sissetoomisele Donbassi, kes panustasid pseudoriiklike vabariikide loomisse, kõrvaldamine,» sõnas Hrõtsak Kiievis ajakirjanikele.

«Me usume, et viiakse läbi nende, kes teavad liiga palju, kelle käed on verised ja keda ei ole enam tunnistajatena vaja, metoodilist kõrvaldamist,» sõnas SBU direktor, kommenteerides väidetavate Ukraina sabotööride kinnipidamist seoses Zahhartšenko tapmisega ja SBU süüdistamist separatistide liidri mõrvas.

Teine versioonina käis SBU juht välja äritegevuse pinnalt lähtuvad konfliktid, sest suur osa omandist, ettevõtetest riisuti ja see solvas paljusid Luganski ja Donetski rahvavabariikide juhtkonnas.

Vastates küsimusele, kas SBU sulgeb Zahhartšenko surma tõttu temaga seoses koostatud kaasused, ütles Hrõtsak, et selle otsustab uurija.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles